Hej Fred och George Weasley!
2011-10-29 | 23:04:14
Publicerad i: Musik/Film/BöckerJag har ju helt glömt bort att berätta om när jag fick träffa tvillingarna James och Oliver Phelps - kanske mer kända som Fred och George Weasley! En kväll i september var de inbjudna till min skola här i Dublin för att 'föreläsa'. Jag hade inte alls räknat med att få en plats på föreläsningen men av en lycklig slump lyckades jag ta mig in (förlåt till dig som inte kom in på grund av mig... :$).

Och ni kan ju tänka er hur ett Harry Potter-freak som jag kände mig när de på slutet sa att alla som ville skulle få ta autograf och foto med killarna! Vi ställde oss lugnt långt bak i kön och väntade förväntansfullt (ja, vi var som 14 år igen..). Efter någon timmes väntan ville arrangörerna snabba på det hela och bestämde att man bara fick ta autograf eller foto. WTF!? Men efter några sekunders beslutsångest bestämde jag mig för att ta ett foto, och sedan smyga mig tillbaka till slutet av kön igen för en autograf. Jag menar hallå (!?) hur ofta kommer jag ha chansen att träffa Harry Potter-skådespelare egentligen?

Och roligt var att hela beslutet att gå dit överhuvudtaget var så spontant att jag inte ens hade med mig någon kamera! Så tack till dem som hann tänka ett steg längre än jag! Och heja spontanitet!


Metro Station
2011-10-28 | 01:21:17
Publicerad i: Arkitektur

Klicka på bilderna för större storlek.
4-dagarsprojekt att rita en tunnelbanestation tillsammans med landskapsarkitektur- och civilingengörsstudenter.
Det är synd att det inte går att göra bilderna större än 1000px för sektionen har många fina detaljer som tyvärr försvinner i den lilla skalan.


Von Benzo - Radio
- woo nya singlar överallt!


Förfest?
2011-10-19 | 23:55:31
Publicerad i: VardagligtTre av mina flatmates hade en 'liten förfest' i måndagskväll och man skulle nog kunna säga att den spårade ur lite. Jag satt i rummet bredvid i pluggade med hörlurar och hög musik och hörde ingenting förrän vakterna kom och avbröt festen. Snacka om chock att komma in i köket/vardagsrummet och mötas av glassplitter, matrester, burkar, flaskor och annat skräp utspritt över hela golvet och alla möbler. Det satt till och med nudlar fastklibbade på köksskåpen. Fräscht.


Nickelback - Burn It To The Ground
- fast utan eld...


Cliffs of Moher
2011-10-14 | 00:55:32
Publicerad i: Irland/Dublin


Nikon D3000 + Tamron 28-75mm f/2.8

Jag blir så sjuuukt irriterad på mig själv när jag sitter och redigerar dessa bilder som jag tog under en helgtripp i Galway för några veckor sedan. På grund av min datorkrash hade jag ingen backup på mina nytagna bilder och kunde därför inte radera dem från kameran, så i ett försök att spara utrymme på minneskortet bestämde jag mig för att fota i JPEG istället för RAW. BIG MISTAKE! Fy fasen vilken skillnad det är på kvalité när man är van vid att fota i RAW.

Har annars haft några sjukt stressiga dagar här på sistone. Jag har min första stora presentation imorgon så det har blivit mycket plugg, kombinerat med diverse fritidsaktiviteter. Imorgon, direkt efter presentationen åker vi dock hela gänget till Cork (Irlands näst största stad, tror jag..). Det ska bli riktigt roligt och framförallt skönt att göra något som inte har med skolan att göra, och denna gång tänker jag fota alla bilder i RAW!


Nickelback - Bottoms Up
- ytterligare en ny singel


Camera Obscura
2011-10-11 | 00:36:58
Publicerad i: Arkitektur


1. Vy från mitt fönster,  2. Mitt sängbord, 3. Close-up på min lampskärm, 4. Själva 'kameran' 

Jag läser just nu en jättespännande kurs som handlar om att visualisera interiörer. Vår första uppgift gick ut på att bygga en egen Camera Obscura och sedan analysera kamerans 'sätt att se'. Min kamera fick bli den enklast tänkbara med tanke på att jag varken har tillgång till någon speciell optik eller överblivet material att bygga av här i Dublin. Så en vän gav mig en skokartong och jag lyckades hitta små billiga förstoringsglas att använda som optik. Det kanske inte blev den coolaste kameran men det fungerar faktiskt ganska bra, och den är rätt kul att leka med :)


Camera Obscura - The Sweetest Thing
- Enbart pga namnet, haha :)


Oktoberfest
2011-10-08 | 22:41:09
Publicerad i: Irland/Dublin


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

I torsdags kväll var vi en grupp utbytesstudenter som besökte oktoberfesten som anordnats i centrala Dublin. Några tyskar och österrikare i vårt gäng klädde traditionsenligt upp sig i Dirndl och Lederhosen och festen var riktigt rolig att titta på, trots att vi som inte kommer från Tyskland eller Österrike förstod någonting alls av sångerna eller danserna.

Det roligaste för mig var nog ändå att springa runt med kameran och fota allt och alla i tältet. Jag har aldrig fotat 'mingelbilder' med systemkameran förr och det var riktigt roligt att experimentera med inställningarna och försöka fota utan blixt. Ljuset i tältet var spännande och jag blir himla glad av bilderna. :)  


Nickelback - Throw Yourself Away
- inte tyskt, men bra ;)


Att plötsligt påminnas
2011-10-05 | 23:21:16
Publicerad i: Irland/Dublin


Nikon D3000 + Tamron 28-75mm f/2.8
Bilder tagna i fantastiska Howth i september.

Ibland när jag tittar på gamla bilder, mina egna eller andras, kan jag plötsligt bli väldigt starkt påmind om saker i mitt liv som jag förknippar med bilden. Ofta är det en viss tidsperiod, någonting jag kände eller tänkte vid en speciell tidpunkt, någonting jag brukade göra eller en person jag brukade träffa. Jag kan också bli påmind om en speciell låt, eller en doft. Det behöver inte alltid vara någonting stort eller ens konkret, bara en känsla eller en tanke som dyker upp i precis den sekund då jag ser bilden.

Ofta är det saker jag inte var medveten om när jag såg bilden för första gången, utan saker som blir tydligare när det gått en tid - ett halvår, ett år, flera år - och man kan se dem ur ett annat perspektiv. Jag tycker att det kan vara ganska inspirerande, att veta att saker som känns ganska vardagliga och likgiltiga för mig idag kan komma att fånga mitt intresse i ett senare skede.

Jag undrar vad jag kommer tänka, känna och påminnas om när jag ser dessa bilder om ett år..?


Keane - Everybody's Changing


Just like a heartbeat the drumbeat carries on
2011-10-04 | 21:05:52
Publicerad i: Musik/Film/Böcker


Kvällens sällskap består av nya singlar från Nickelback och Daughtry.
Jag älskar när jag hittar ny musik från mina favoritband på Spotify. Blir som ett litet barn och studsar upp och ned och kan inte lyssna på låtarna snabbt nog.

Och vi vet ju vad nya singlar betyder; Nytt album på G!! Can't wait!


Nickelback - When We Stand Together
Daughtry - Crawling Back To You

Howth
2011-10-03 | 23:54:20
Publicerad i: Irland/DublinNikon D3000 + Tamron 28-75mm f/2.8

Bildbomb från Howth.
Vi är en grupp på ca 15 utbytesstudenter som brukar göra små dagsutflykter runtomkring Dublin på helgerna. För några veckor sedan besökte vi Howth som är en halvö strax norr om Dublin. En vandring längs klipporna i ett helt fantastiskt landskap. På ena sidan klippor och stup mot ett oändligt hav, på den andra ett hav av ljung.

Lite tråkigt att alla bilder blir så 'turistiga' när man inte har tid att stanna upp ordentligt. Skulle åtminstone vilja göra någon rolig redigering på bilderna men det står helt still i huvudet. Aja, nästa gång kanske.


Pearl Jam - Alive


I'm alive and so is my computer
2011-10-01 | 01:40:22
Publicerad i: VardagligtHerregud den där datorkrashen var verkligen otajmad.
De senaste veckorna har verkligen varit galna, på både ett positivt och ett negativ sätt. Det positiva är att vi har gjort sjukt mycket roliga och häftiga saker (kommer troligtvis berätta mer om detta i kommande inlägg). Det negativa är dock att mitt uppe i alla aktiviteter och skoluppgifter har jag varit tvungen att ominstallera precis allt i min dator. Nu är det mesta på plats igen iallafall, jag saknar bara alla bilder tagna mellan januari och augusti och ett fåtal program. Ska försöka fixa det i helgen.


Von Benzo - I'm On My Way