Yeah!
2011-02-24 | 23:12:32
Publicerad i: Digital konst


Photoshop CS5

Har suttit och lekt lite med penselverktyget (B) i Photoshop ikväll. Det var galet länge sedan jag gjorde det och det var riktigt ovant. Men kul, haha!


Decisions decisions...
2011-02-23 | 23:36:59
Publicerad i: VardagligtEtt avgörande beslut ska fattas innan fredag. Jag måste bestämma mig för hur mitt nästa år ska se ut. Utan att gå in på en massa omständiga detaljer så ser mina valmöjligheter ut såhär:

1. Ta paus från skolan ett år och praktisera för att sedan söka utbytesstudier i Australien hösten 2012.
2. Åka på utbytesstudier till Irland eller Skottland nu till hösten utan att behöva ta paus i studierna.

Jag vill vill vill åka till Australien men har egentligen ingen lust att vänta ett helt år (vilket är det enda alternativet om jag vill åka dit). Jag skulle säkert ha grymt kul på Irland eller i Skottland också men jag har ju drömt om Australien i flera år. GAAH! What to do!?


Moonlight
2011-02-18 | 21:21:24
Publicerad i: Foto


Nikon D3000 + Nikkor AF-S DX 18-55mm f3,5-5,6G VR

Månen är helt fantastisk utanför mitt fönster ikväll. Synd att jag inte har något objektiv som kan fånga den på ett rättvist sätt.

Den här veckan har varit hemsk med en stressig slutinlämning, tråkiga besked och en magkatarr på köpet. Ajaj! Men nu är projektet inlämnat, presenterat, godkänt och över! Har nog aldrig kännt mig så lättad över att ha ett projekt avklarat.

I helgen ska jag bara vila och hoppas på att magen blir bättre!


Ny design
2011-02-11 | 23:54:30
Publicerad i: BloggdesignHar nu äntligen lyckats byta ut den gamla tråkiga höstlayouten som jag inte ens orkade göra klart mot någonting nytt och lite gladare. Det är fortfarande några små detaljer kvar att fixa men hinner inte just nu och ville få upp det nya så fort som möjligt. Hoppas att ni gillar det! :)

Om något ser konstigt ut prova att trycka F5 några gånger. Om det inte hjälper så hör gärna av dig till mig.


Ur arkivet: Release the Stars från 2006
2011-02-10 | 23:19:32
Publicerad i: Digital konst


Skapad i Photoshop 6.0 (2006)

Hittade den här bilden från 2006 i datorn nyss och tänkte att eftersom jag ändå inte hinner producera något nytt för tillfället (slutspurt på nuvarande projektet i skolan) så kan jag ju lika gärna publicera denna.

Insåg att 2006 tydligen var ett ganska kreativt år för mig. Jag hade då utforskat Photoshop ordentligt och kunde börja skapa bilder som jag ville ha dem utan att bara följa en massa tutorials.

Vad säger ni? Ska jag fortsätta publicera 'ur arkivet'-bilder under perioder då jag har lite tid att skapa något nytt?


Kodakodakoda
2011-02-06 | 00:52:18
Publicerad i: Vardagligt

Sitter och pillar på en ny design till bloggen. Haha, det var väl på tiden va? Har nu suttit halva kvällen och försökt lösa ett problem med en kod och kännt frustrationen krypa tätare och tätare inpå och så vips så löste jag det med den enklaste tänkbara koden. Vet inte om man ska skratta eller gråta då!? Haha! Men nu är det löst iallafall och jag hoppas på att få upp designen här inom en mycket snar framtid. :)


3D Rendering
2011-02-02 | 23:37:25
Publicerad i: Scrapbook


Rhinoceros + V-Ray

Avslutar några stressiga dagar med att gå igenom lite tutorials för ljussättning och rendering i 3D-programmet Rhino. Har inte orkat/hunnit lära mig det ordentligt förut utan bara testat mig fram men nu känner jag att det är dags att få kläm på hur detta funkar. Och det är faktiskt riktigt roligt när man väl börjar förstå lite inställningar.

Nu ska jag soooova! Go'natt!