Kilmainham Gaol
2012-01-30 | 23:48:37
Publicerad i: Irland/Dublin


Nikon D3000 + Tamron 28-75mm f/2.8

Vi lyckades äntligen ta oss till Kilmainham Gaol och gå den guidade turen genom det gamla fängelset i helgen. Turen var intressant, men framförallt gillade jag byggnaden. Jag försökte fota den så gott det gick, men det krävdes höga ISO:n och en stadig hand vilket resulterade i många brusiga och lite suddiga bilder.

Efter ett annars ovanligt soligt och varmt januari har nu det irländska vädret kommit tillbaka; det har regnat konstant sen i lördags och temperaturen har sjunkit rejält. Grått och ruggigt - hu!Linkin Park - Runaway

Följ mig i Dublin
2012-01-22 | 23:56:25
Publicerad i: VardagligtJag är nu tillbaka i Dublin efter några veckors julledigt hemma i Stockholm och den senaste veckan har mest ägnats åt att komma iordning igen och att träffa alla vänner igen, därav total tystnad här.

De som är intresserade av att följa mitt mer vardagliga liv i Dublin kan göra det HÄR. Jag försöker att hålla alltför vardagliga inlägg borta från den här bloggen och därför bestämde jag mig för att starta en blogg på sidan av som bara ägnas åt min tid i Irland. Kika gärna in!


Januarihav
2012-01-09 | 23:56:43
Publicerad i: FotoSkärgården i januari. Ett frostigt täcke över marken medan havet ligger stilla och spegelblankt. Solen går ner och temperaturen sjunker. Med ett knastrande ljud bryter ekan den lövtunna isen som sakta börjar bildas på ytan.Nickelback - Lullaby


Mitt 2011
2012-01-02 | 22:27:40
Publicerad i: ScrapbookMitt 2011 har haft en del nedgångar - två datorkrasher, knivhot och nedbrunnen skola för att nämna några - men året har också haft några riktiga toppar. Då jag inte kände för att göra en detaljerad årsresumé månad för månad valde jag att plocka ut några ljusglimtar. 

• I mars deltog jag i Scandinavian Photos fototävling på facebook och vann till min stora förvåning tredje pris. För någon som aldrig vunnit något förut var detta stort. 

• I april åkte vi med skolan till Valencia och tittade på galen arkitekturgick på opera, vandrade omkring i gamla stan, badade i medelhavet och hade allmänt trevligt

Linkin Park i Globen i juni var helt klart sommarens höjdpunkt. Bästa känslan!

• Flytten till Irland och Dublin i september är troligtvis det jag kommer förknippa 2011 allra mest med. Möten med fantastiska människor, resor till otroliga platser och känslan av att göra någonting nytt och annorlunda.

• Kvällen då vi fick träffa tvillingarna Phelps, kanske mer kända som Weasley-tvillingarna i Harry Potter-filmerna, var en klar höjdpunkt för en Harry Potter-nörd som mig. Sjukt sköna och ödmjuka killar! :)


Gott Nytt 2012!
2012-01-02 | 00:05:09
Publicerad i: VardagligtGott Nytt År!
Har varit lite ur gängorna den senaste veckan. Konstant trött och helt oinspirerad, men nu börjar jag vänja mig lite vid att vara tillbaka i Sverige igen och förhoppningsvis känner jag mig piggare snart.

Nyår firades hos en kompis med middag och tjejsnack. Vid tolvslaget trängde vi ihop oss, sju personer på en  dryg kvadratmeter stor balkong, därav mycket skakiga fyrverkeribilder.

Nu sitter jag och går igenom och rensar mina hårddiskar och återställer allt som försvann i datakrashen i höstas. Det är lite tradigt (upptäckte att min bildmapp består av ca 20.000 filer som måste gås igenom och sorteras..) men samtidigt kul när man återupptäcker bortglömda bilder. Kanske lägger upp några av dem här på bloggen den närmsta tiden.  
Daughtry - Start Of Something Good