Kristen Stewart - Photoshopvexel
2010-12-29 | 22:01:48
Publicerad i: Digital konst


Photoshop CS5  -  Klicka på bilden för större

Den är klar!! Äntligen! Herregud vad jag tog mig vatten över huvudet när jag påbörjade denna. Jag hade egentligen bara tänkt prova en ny teknik med så kallade 'övergångslager' men upptäckte senare att jag gjorde den alldeles för detaljerad. Men men, jag hade ju påbörjat den och ville gärna se den färdig.

Jag gillar den, det är utan tvekan den mest avancerade bild jag gjort, men på samma gång tycker jag att det är lite tråkigt när det blir så verklighetstroget. Well well, jag hoppas att ni gillar den :D Konstruktiv kritik är mycket uppskattad :)

Klicka här för att se en snabb 'genomgång' av hur bilden kom till.Förbjudet att kopiera utan min tillåtelse!


Ny bebis
2010-12-29 | 00:05:31
Publicerad i: Vardagligt


Gaah! Efter många turer och systemåterställningar blev jag till slut tvungen att skaffa mig en ny dator. Så dagen har ägnats åt att installera alla program och flytta över alla filer till den nya datorn. Haha, så jag har suttit här hemma med tre olika datorer; min nya som jag har installerat, min gamla som jag har kopierat filer ifrån (den funkar litegrann men stängs av lite hela tiden) samt min pappas lilla minidator som jag har haft internet och musik på. Och en extern hårddisk på det ;P

Aja, nu känns det i alla fall som att jag börjar få rätsida på saker och ting - kände paniken krypa på där ett tag - så uppdateringar bör komma inom kort. 

Men jag kommer att sakna min 'lilla' älskling som har varit med mig i 3½ år :'( Nu får jag bara hoppas att jag kommer att komma överens med min nya bebis lika bra ;)

ERROR!! :'(
2010-12-22 | 20:15:05
Publicerad i: Vardagligt

Min dator vill inte starta :'( Power-lampan lyser och fläkten surrar lite svagt och utmattat, men skärmen är helt svart. Så jäkla irriterande och dålig tajming. Visserligen är det tur att det händer nu när jag har jullov men jag har ju en portfolio att sätta ihop som måste vara klar i början av januari. Aah, känner lite småpanik över detta!! Aja, ikväll ska jag försöka gå igenom vad som är säkerhetskopierat (vilket är verkar vara det mesta som tur är). Sedan får jag ta tag i detta efter jul eller nåt :(

Jag kan i alla fall avslöja att jag har något att visa så fort jag får igång allt igen ;)


Mera tecknande
2010-12-09 | 18:25:03
Publicerad i: Illustrationer


Promarkers + Staedtler pigment liner 0,3mm

Ytterligare en Promarker-teckning som jag ritade häromkvällen. Det är fortfarande lite snett och skevt här och där men nu kändes det faktiskt lite bättre än senast, så med lite mer träning kanske... Måste även köpa fler färger. Jag har bara ett tiotal nu och då är de flesta grå eller bruna. Det får bli till jul om jag har några pengar kvar efter julklappsinköpen :)

Gissa vad jag blev inspirerad av? ;)


Handtecknande
2010-12-08 | 17:38:38
Publicerad i: Illustrationer


Har tänkt att jag ska träna mer på att teckna för hand. Under de senaste åren har jag i stort sett enbart ritat digitalt och jag har faktiskt saknat handtecknandet. Tänkte även att jag ska passa på att lära mig att behärska mina Promarkers på teckningar också (nu använder jag dem i stort sett bara till skisser till skolarbeten mm). Så jag satte mig ner med lite referensbilder, ett block med papper och lite pennor och började rita helt enkelt.

Jaha, och det gick väl sådär måste jag nog säga. Känner mig sjukt ringrostig. Resultatet blev lite skevt och lite kladdigt men det var riktigt roligt och detta är verkligen något jag vill utveckla vidare.


A Thousand Suns
2010-12-01 | 22:10:55
Publicerad i: Musik/Film/Böcker


 Just precis nu. Precis när jag tänkte gå och lägga mig. Vad upptäcker jag då? Jo, att hela Linkin Parks senaste album A Thousand Suns ÄNTLIGEN finns tillgängligt på Spotify för oss med gratiskonto! Lyssna lyssna lyssna!!!


Busy busy
2010-12-01 | 21:38:24
Publicerad i: Vardagligt


Här ekar det visst lite tomt för tillfället. Jag räknade ut att under de senaste 31 dagarna så har jag varit ledig två och dessa spenderades med fantastiska vänner i Linköping :)

Just nu är det tre lite större projekt som tar upp min tid. Framförallt är det stadsbyggnadsprojektet i skolan som är inne på sin slutspurt som får min uppmärksamhet. Dessutom håller jag på och sätter ihop min portfölj som ska lämnas in i januari. Och så har vi ju min 'photoshopvexel' som jag har hållt på med sen i somras och som jag aldrig hinner göra klart! Åååh hur får man tiden att räcka till?