Utrustning
2009-11-22 | 23:23:32
Publicerad i: Utrustning


Fotorelaterat


Nikon D3000
En jättebra "nybörjar-systemkamera". Jag har lärt mig så himla mycket om fotografering av denna och jag tycker att den fungerar utmärkt för mina ändamål. Men en dag, när jag har blivit rik och lärt mig ännu mer om foto så ska jag uppdatera denna. :)

Enda nackdelen med D3000 tycker jag är att den inte har inbyggd autofokus vilket gör att objektiven måste ha autofokus om man vill slippa fokusera manuellt.

Nikkor AF-S DX 35/1,8 G
Senaste tillskottet i kameraväskan och jag älskar det! Ger riktigt fint skärpedjup med den stora bländaren. Använder det i stort sett till allt nu.

Nikkor AF-S DX 18-55mm f/3,5-5,6G VR (kit-objektiv)
Objektivet som följde med min kamera när jag köpte den och som var helt okej till en början då jag fortfarande höll på att lära mig att fota med sýstemkamera. Jag kände dock att jag växte ur det ganska fort och nu tycker jag faktiskt att det är ganska uselt.. =P

Canon IXUS 65
Min ständiga vapendragare sedan 2006. Den har fått vara med om det mesta och den får fortfarande hänga med de gånger jag känner att systemkameran blir för stor eller onödig.


Datorrelaterat

Acer Aspire 5742G  15,6", 4GB RAM, 750GB hårddisk
Min nya bebis har många fördelar jämfört med den gamla. Stor och rymlig hårddisk och med mer RAM och bättre processor som gör att jag kan köra flera tunga program samtidigt. Det jag saknar från min gamla dator är skärmstorleken (stående foton gör sig inte lika bra på en widescreen-skärm) och skärmens återgivning. Annars är den grym ;D

Acer Aspire 7000 17", 2GB RAM, 160GB hårddisk
Min gamla älskling som tyvärr plötsligt lade av i julas och fick bytas ut :( Den fungerar dock fortfarande delvis och kan användas som reserv- och speldator.

Wacom Volito 2 pentablet
Hur klarade jag min utan denna i alla år? Okej, man kan göra skitsnygga grejer med bara musen, men sedan jag började använda denna känns musen mest som en stor klump i handen när jag ritar och vill inte alls göra som jag vill. Pennan är dock skitjobbig att surfa på nätet med då den saknar scrollfunktion ^_^


Mjukvara

Adobe Photoshop CS5
Helt klart favoritprogrammet. Började använda Photoshop när jag var tolv år och idag använder jag det till hur mycket som helst. Framförallt för att redigera foton och rita i. 

Adobe Illustrator CS5
Just nu använder jag Illustrator mest för att skapa grafik med mera till mina presentationer i skolan, men ju mer jag arbetar med det, desto mer inser jag att det går att använda till så himla mycket mer. Önskar bara att jag hade mer tid att lära mig det ordentligt.

Adobe InDesign CS5
Använder framförallt detta program till att skapa presentationer mm till skolan.

Rhinoceros 4.0 + V-Ray
3D-modelleringsprogram + renderingsprogram. Riktigt kul när man får kläm på det och man kan skapa rätt schyssta grejer i det. Har dock än så länge mest använt det i skolsammanhang men skulle verkligen vilja lära mig det (eller vilket 3D-program som helst egentligen) ordenligt.


Om pixlan.blogg.se
2009-11-15 | 21:58:47
Publicerad i: Pixlan

pixlan.blogg.se är tänkt att vara en plats för mig att publicera både pågående och färdiga projekt. Dels för att jag själv på ett lätt sätt ska kunna följa min egen utveckling men också för att förhoppningsvis få lite konstruktiv feedback och kanske även inspirera andra.

Då jag i första hand publicerar för min egen skull kan det emellanåt hända att uppdateringen blir lite oregelbunden, helt beroende på hur mycket tid och inspiration jag har att skapa någonting som är värt att visa.

Namnet Pixlan uppkom för några år sedan under en period av osäkerhet då jag inte kunde besluta om jag ville blogga anonymt eller inte. Jag tyckte då att namnet beskrev mig och vad jag då pysslade med ganska bra och sedan dess har det fått vara kvar. Om det kommer att hänga med även i framtiden är än så länge obestämt.


Läs om Malin här


Om Malin
2009-11-15 | 21:42:16
Publicerad i: Malin

Malin, 23 år från Solna/Stockholm. Läser just nu mitt fjärde år till arkitekt som utbytesstudent i Dublin.

Jag älskar att få vara kreativ. En stor del av min tid ägnar jag åt att rita, fota, photoshoppa, webdesigna och skapa. Jag är också ett stort träningsfreak och har spelat fotboll i stort sett hela mitt liv, men blev tyvärr tvungen att lägga ner det i höstas på grund av tidsbrist.

Musik har en stor betydelse i mitt liv, både som en källa till inspiration och om ett trevligt och avkopplande inslag i vardagen. Lite extra kärlek till Linkin Park, Nickelback, Seether, Matchbox Twenty och Daughtry.

Jag inspireras också mycket av böcker och filmer samt av allmänt kreativa och fascinerande personer.Läs om bloggen här


Burr
2009-11-02 | 22:23:12
Publicerad i: Vardagligt

Plugg, plugg, plugg... Jag har en delpresentation av mitt nuvarande projekt i skolan som ska vara klar imorgon så de senaste dagarna har enbart ägnats åt skissande, funderande och timmar av pillande i Illustrator, Photoshop och Rhino för att färdigställa min presentation. Så en ny bloggdesign har det ju inte varit tal om. Och jag som hade planerat att göra klart den i helgen. =( Men den är påväg!Lyckades iallafall få lite tid över i helgen att testa nya kameran. Superhärliga höstfärger.

Idag har har det för övrigt varit en riktigt ruskig höstdag. Har suttit med både strumpor, raggsockor och fårskinnstofflor och ändå frusit. Men jag är ju i och för sig alltid ganska frusen av mig..

Nu ska jag sova, måste gå upp extra tidigt imorgon för att skriva ut min presentation. Go'natt!