Winter Wonderland
2009-12-31 | 00:29:13
Publicerad i: Foto

Idag har landskapet runt mitt hus varit helt otroligt vackert. Det har varit riktigt kallt och helt vitt ute och jag ville inget annat än att dra med mig kameran ut och fota medan det var ljust, men det var ju bara att glömma. Men, sen hittade pappa äntligen sitt gamla stativ och jag tog det med mig ut på en kvällsfotografering. Mysigt men kallt.

Ber till vädergudarna att vädret ska vara lika vackert imorgon också så att jag kan få några bilder i dagsljus.


Filmjul
2009-12-30 | 23:20:16
Publicerad i: Musik/Film/BöckerJag har haft en riktigt filmjul. Under julhelgen har jag hunnit se Flickan som lekte med elden, Luftslottet som sprängdes, Narnia - Häxan och lejonet, Sagan om Konungens återkomst, Harry Potter och Hemligheternas kammare och Förtrollad. Jag har också sett delar av Shrek den tredje, Harry Potter och de vises sten, Offside och Da Vinci-koden.

Helt klart bra filmer allihopa (aja, Förtrollad är väl kanske inte riktigt min smak men...) och det har varit riktigt skönt med en slapparhelg framför teven.

Och på tal om film vill jag verkligen se Avatar i 3D! Har hört att den ska vara riktigt grym. Synd bara att mina vänner inte tycker att fantasy och science fiction är lika bra som jag tycker att det är =(


Night before Christmas
2009-12-24 | 01:29:11
Publicerad i: Foto

Sådär, nu är alla julklappar inslagna
och klara. Lite sent ute kanske men de blev fina iallafall. Kanske kommer lite bilder på dem senare.

Smög ut lite vid midnatt och fotade i vårt inglasade uterum. Det är så himla fint med alla ljusslingor och allt julpynt och all snö som lyser upp utanför.

Nu ska jag sova och invänta tomten. Imorgon bär det av till mormor och kusinerna i Norrköping.

Godnatt och GOD JUL!


Bonding med Illustrator
2009-12-19 | 02:01:45
Publicerad i: Digital konst
Jag har bestämt mig för att bli bättre vän med Illustrator
och satte mig därför med lite tutorials. Det gick bra.. först.. sen tröttnade jag som vanligt på tutorialsen och ville börja experimentera på egen hand, vilket slutade i Photoshop. Typiskt mig att alltid hamna i Photoshop. Aja, jag lyckades iallafall kladda fram en snabb bild som är gjord både i Illustrator och Photoshop. 

Nästa gång ska jag hålla mig enbart till Illustrator så jag lär mig behärska det där jädrans programmet nångång. 


minus fjorton
2009-12-18 | 20:13:34
Publicerad i: VardagligtKändes som att jag göll på att förfrysa kinderna när jag gick från bussen idag. Inte så konstigt, för när jag kom hem stod termometern på minus 14 grader!! Verkar som att vi kan få en vit jul i år, och det är ju trevligt som omväxling. Håller tummarna för att snön ligger kvar åtminstone en vecka till.

Den enda nackdelen med all snö är att kollektivtrafiken är helt urspårad (hehe). Igår stod jag och väntade på pendeln i en timme innan jag gav upp och tog bussen hem igen och idag var all tågtrafik norrut inställd ett tag under eftermiddagen. Tur att man har lov och inte har bråttom nånstans. 


Jullov!!
2009-12-16 | 14:00:16
Publicerad i: VardagligtÄNTLIGEN jullov!
Herregud vad skönt det ska bli med lite ledighet. De senaste dagarna har varit helt hysteriska med skolarbete dygnet runt, bokstavligt talat. Men nu är alla presenatationer över och de gick bra och jag är nöjd.
Jag hoppas kunna ägna jullovet åt allt roligt man inte har tid med under skolveckorna, som att rita, måla och fota. Så förhoppningsvis kommer jag kunna publicera en del här på blogggen.

Jag ska även flytta! Javisst, mitt under all stress lyckades jag få tag i en lägenhet! Det ska bli så roligt och skönt att äntligen få något eget och dessutom komma närmare stan och skolan.

Nu ska jag njuta av den fantastiska snön som passade på att komma lagom till jullovet! Mysigt!

Kram


Frusna höstlöv
2009-12-06 | 01:19:05
Publicerad i: FotoHäromdagen när jag vaknade möttes jag av en alldeles frostig värld utanför mitt fönster. Helt fantastiskt när man jämför med rusket och dimman jag möttes av bara någon dag tidigare. Denna dag missade jag (lämpligt nog) bussen och under halvtimmen som jag var tvungen att vänta på nästa var jag ju såklart tvungen att dra fram kameran. Blev några bilder där hösten möter vintern, en ganska vacker kombination, eller hur?


1 december
2009-12-01 | 22:44:16
Publicerad i: VardagligtHerregudvad fort den här hösten har gått, känns som att det var sommar nyss! Hoppas det kan fortsätta i den här takten så att det är sommar snart igen, är så trött på det ständiga mörkret. Mörker när man går hemifrån på morgonen och mörker när man kommer hem på kvällen. Mys med allt ljus och julpynt nu iallafall!

Bara 15 dagar kvar till jullov och det ska bli såå skönt. Det kommer dock bli många sena kvällar och nätter nu fram till deadline för projektet. Well well, back to work!